Miksi Tallinna?

Okei aikataulu kosahti omaan nilkkaan (ei saisi luvata mitään kun ei sitä kerran pysty pitämään....), mutta tässä taas ollaan, tekstin äärellä.

Aloitetaan vuodesta 2014, kun oli ensimmäinen elämänvaihe kun asiat ei mennytkään niin, kuin olin ajatellut. Hain silloin ensimmäistä kertaa Suomessa oikeustieteelliseen Helsingin yliopistoon ja koe meni lievästi sanottuna aivan penkin alle. Mä en oikeastaan edes tosissani yrittänyt silloin ja menin sitten vuodeksi kansanopistoon lukemaan oikeustieteitä.

Kansanopistossa meidän ohjaaja puhui muutaman kerran ohimennen muutamista opiskelijoista, jotka olivat päätyneet ulkomaille opiskelemaan, kun opiskelupaikkaa ei Suomesta löytynytkään. Silloinkin jo mietin asiaa, mutta halusin vielä yrittää ja koe ei taaskaan mennyt niinkuin suunnitteli ja paikkahan jäi luonnollisesti saamatta, multa yksinkertaisesti loppui motivaatio, koska en ole kauhean hyvä muistamaan asioita pikkutarkasti tietyiltä sivuilta.

Sen jälkeen oli edessä toinen välivuosi, jonka vietin töissä. Töissä oleminen oli mielekästä ja opin paljon itsestäni sinä aikana. Tuli kuitenkin paljon ahdistusta siitä, että monet ihmiset meni elämässä eteenpäin ja itse junnasi paikoillaan. Hain vielä seuraavan keväänä oikeustieteelliseen Suomessa, mutta mulla ei oikeastaan ollut motivaatiota siihen ollenkaan. Mulla ei ollut motivaatiota, koska en halunnut jäädä Suomeen, enkä opiskella Suomeksi, ja Suomessahan ei edes voi tehdä oikeustieteen kandia englannin kielellä.

Sitten jossain vaiheessa se vain iski: Tallinnassa saa tehdä kandin englanniksi! Tallinnassa on kaksi koulua, jossa oikeustiedettä voi opiskella ja perusteellisen tutkimuksen jälkeen valitsin itse Tallinn Universityn. Sen jälkeen pistin hakemusta menemään ja noin kuukauden päästä sain tietää, että saisin aloittaa opinnot seuraavana syksynä!



Aloin saamaan hyväksynnän jälkeen alkuperäistä motivaatiota takaisin. Yksinkertaisesti halusin lähteä tekemään ja kokemaan jotain uutta ja tehdä jotain erilaista, varsinkin kun huomasin jo ennen peruskoulun päättymistä, että veri vetää kaukomaille.

Olen ollut tosi tyytyväinen omaan valintaani, vaikka mutkia aina matkalle mahtuu, tiedän, että tein oikean päätöksen koulun ja paikan suhteen, ja että tein sen siksi, että se sopii mulle. Siispä niille haluankin sanoa, jotka vielä etsivät itseään tai opiskelupaikka ei tänä keväänä irronnut, ei hätää se ei ole maailmanloppu ja sellaisetkin vaihtoehdot, jotka eivät ole niin yleisiä, kannattaa kahlata läpi. Mä en olisi silloin lukiota aloittaessa edes osannut kuvitella, mitä teen tällä hetkellä, mutta asioilla on tapana järjestyä, kunhan itse tarttuu härkää sarvista!



Hyvää vappua ja viikonloppua!

XOXO Tuuliina 

4 kommenttia

  1. Ulkomailla opiskelu ois tosi ihanaa, mutta pelkäänpä että mun rohkeus tai kielitaito ei riittäis siihen :/
    Tosi ihana ulkoasu muuten!

    http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeus oli kyllä mullakin aluksi hukassa ja olin vielä viime tingassa jäämässä pois, mutta sitten joku vaa kuitenki veti mukaan, ja täällä elellään sellaisessa suomi-kuplassa, jotta oikeastaan sitä vierasta kieltä tulee käytettyä vain koulussa :D kielitaidon kehittymiseen uskon, tiedän eräänkin jonka ylioppilaspapereissa englanti oli mennyt penkin alle, mutta kun vuoden verran keskittyi pelkästään kielen opiskeluun, pääsi sisään ja pärjää ihan hyvin, toki riippuu paljon koulusta ja alasta, nääkin vaihtelee, mutta jos on mahdollisuus niin kannattaa kokeilla, jo opiskelijavaihtoon lähtö avaa maailmaa ihan toisella tavalla! :)

      Kiitos kommentista! :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen postaus! Itsekin pyörittelen tässä kaikenlaisia vaihtoehtoja ja mietin josko menisin maisterivaiheessa opiskelemaan Sveitsiin poikaystävän luo. No, aika näyttää, tavallaan hyvä kun on niin paljon vaihtoehtoja!

    Sulla on muuten aivan ihanat hiukset! Ja kiitos tosta musapostauksesta, löysin uusia biisejä mun kesäsoittolistalle :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! juu mäkin vielä mietin, että minne tie seuraavaksi vie :D mutta ikinä ei kannata rajat mitään pois! Mahdollisuuksia on nykymaailmassa niin monia, että sydäntä seuraamalla voi päätyä vaikka mihin! Ja kiitos kehuista! :)

      Poista